تعویض روکش ایمپلنت در چه مواقعی لازم است؟ چه کسانی به تعویض روکش ایمپلنت نیاز دارند؟ روش اتصال روکش و پایه ایمپلنت به چه صورت است؟ آیا پیشگیری از تعویض روکش ایمپلنت امکان پذیر است؟ همکاران ما در مجموعه دکتر فراز تیموری قصد بررسی این مساله را برای شما عزیزان دارند؛ پس در صورت تمایل با ما در این مجموعه همراه باشید.
ایمپلنت یک روش دائمی برای ترمیم دندان محسوب می شود که از شرایط و ویژگی های بسیار خوبی برخوردار است و بر اساس ویژگی های مثبتی که به همراه دارد، متقضیان زیادی پیدا کرده است.
ایمپلنت از سه بخش به عنوان: پایه، روکش و اباتمنت تشکیل می شود که در میان آنها روکش از اهمیت زیادی برخوردار است زیرا زیبایی دندان ها پس از ترمیم به عهده این بخش است.
فهرست مطالب
تعویض روکش ایمپلنت در چه مواقعی لازم است؟
با وجود اینکه ایمپلنت یک روش دائمی برای ترمیم دندان محسوب می شود، اما روکش آن در بسیاری از مواقع ممکن است که به ترمیم نیاز پیدا کند و در این شرایط باید با مراجعه به پزشک برای تعویض آن را با روکش جدید به پزشک مراجعه کرد.
به صورت کلی در مواقعی به ترمیم و یا تعویض روکش ایمپلنت نیاز است که مشکلی در روکش به وجود آمده باشد و امکان استفاده از آن برای مدت بیشتر را مختل کرده باشد و یا از طرف دیگر در زیبایی دندان تاثیر گذاشته باشد.
چه کسانی به تعویض روکش ایمپلنت نیاز دارند؟
مهم ترین مسائلی که می توانند باعث نیاز به تعویض روکش ایمپلنت شوند و بروز مشکلات در مورد روش اتصال روکش و پایه ایمپلنت شود ، از قبیل زیر هستند:
- شکستکی روکش ایمپلنت
- لب پر شدن روکش ایمپلنت
- ترک خوردن روکش ایمپلنت
- تغییر رنگ تاج ایمپلنت
- لق شدن روکش
- کج شدن روکش ایمپلنت
- و….
در تمامی این موارد نیاز است تا تعویض روکش ایمپلنت و یا ترمیم آن انجام شود.
آیا پیشگیری از تعویض روکش ایمپلنت امکان پذیر است؟
در بسیاری از مواقع کسانی که از ایمپلنت به منظور ترمیم دندان استفاده کرده اند، قادرند تا از نیاز به تعویض روکش ایمپلنت جلوگیری کنند و مانع از نیاز به این کار شوند تا طول عمر روکش افزایش پیدا کند و برای مدت بیشتری امکان استفاده از آن وجود داشته باشد.
امور ذکر شده در زیر از راهکارهای پیشگیری هستند که با رعایت آنها میتوان از بروز این مشکل از جمله روش اتصال روکش و پایه ایمپلنت تا حد زیادی جلوگیری کرد:
رعایت بهداشت دهان و دندان
رعایت بهداشت دهان و دندان از اهمیت زیادی در این زمینه برخوردار است و با رعایت کردن آن میتوان از بروز مشکل در روکش ایمپلنت جلوگیری کرد؛ به این منظور لازم است تا مرتبا از مسواک استفاده شود و نخ دندان و دهان شویه به کار برده شوند؛
علاوه بر آن بهتر است تا پس از مصرف مواد غذایی رنگی به شست و شوی دندان ها پرداخت تا رنگ روکش دچار تغییر نشود. تمامی این موارد میتوانند مانع از نیاز به تعویض روکش ایمپلنت شوند.
ترک مصرف سیگار و دخانیات
پس از ایمپلنت کردن دندان ها، توصیه می شود که افراد به میزان زیادی از مصرف سیگار و دخانیات بپرهیزند زیرا سیگار و سایر دخانیات باعث تغییر زود هنگام رنگ روکش ایمپلنت می شود و در مدت زمان کوتاه تری نیاز به تعویض روکش ایجاد می شود. اهمیت این مساله به حدی است که پزشکان استفاده از ایمپلنت را برای افراد سیگاری در کل غیر مناسب می دانند.
برخوردار بودن از رژیم غذایی مناسب
داشتن یک رژیم غذایی مناسب پس از ایمپلنت میتواند تاثیر مستقیم بر روی ماندگاری تاج ایمپلنت داشته باشد؛ به عنوان مثال: مصرف نوشیدنی های الکلی، نوشابه و یا آب میوه های صنعتی برای ایمپلنت مناسب نیست و تاثیرات منفی بر روی آن می گذارد.
جلوگیری از ضربه وارد شدن به دندان ها
ضربه خوردن روکش ایمپلنت باعث شکسته شدن، ترک برداشتن و یا لق شدن آن می شود که با مراقبت از روکش در خصوص عدم ضربه وارد شدن بر آن میتوان طول عمر روکش را افزایش داد و به تعویض آن نیازی پیدا نکرد.
پرهیز از شکستن خوراکی ها با دندان
بسیاری از افراد عادت دارند که خوراکی های مختلف مانند: گردو و یا بادام را با دندان بشکانند که این عادت تاثیرات منفی بر روی روکش ایمپلنت می گذارد و باعث می شود تا در مدت زمان کوتاهی به تعویض روکش ایمپلنت نیاز باشد. از این جهت برای افزایش ماندگاری ایمپلنت لازم است تا این کار را ترک کرد.
ترک عادت دندان قروچه
دندان قروچه کردن یکی از مضر ترین حرکت ها برای ایمپلنت دندان و روکش آن است و کسانی که قصد دارند تا از ایمپلنت خود مراقبت کنند باید جدا از این عادت بپرهیزند.
در غیر این صورت متحمل صرف هزینه زیادی می شوند و باید تعویض روکش و یا حتی جراحی مجدد ایمپلنت انجام دهند که در این شرایط باید تمامی مشکلات مربوط به جراحی و دوره نقاهت را دو مرتبه طی کنند.
استفاده از انواع با کیفیت روکش ایمپلنت
روکش های ایمپلنت با متریال های مختلفی تولید می شوند و از طرف دیگر برندهای متفاوتی در جهان تولید کننده این روکش ها هستند که هر کدام شرایط و ویژگی های خود را دارند و از نظر کیفیت و دوام با هم متفاوت هستند؛
در چنین شرایطی برای اینکه بتوان از نیاز به تعویض روکش ایمپلنت در امان ماند، لازم است تا از برندهای با کیفیت روکش ایمپلنت و از انواع مقاوم تر آن استفاده کرد و همچنین به موضوع روش اتصال روکش و پایه ایمپلنت اهمیت داد. برندهای معتبر روکش ایمپلنت به گونه ای هستند که حتی امکان استفاده از انها تا پایان عمر وجود دارد.
روش اتصال روکش و پایه ایمپلنت
روکش و پایه ایمپلنت با دو روش به هم متصل می شوند که عبارتند از: روش چسبی و روش پیچی؛ در صورتی که از روش پیچی برای اتصال روکش و پایه استفاده شود، ماندگاری ایمپلنت افزایش پیدا می کند و استحکام روکش بیشتر می شود که با این وجود مدت زمان بیشتری می توان بدون نیاز به تعویض روکش ایمپلنت سپری کرد.
بخش آخر در مورد روش اتصال روکش و پایه ایمپلنت
روش اتصال روکش و پایه ایمپلنت مساله مهمی است که علاوه بر مسائل ذکر شده در فوق، مساله دیگری نیز در عدم نیاز به روکش موثر واقع می شود و آن هم دقت و تجربه بالای پزشکی است که ترمیم دندان را نزد او انجام می دهید؛ زیرا اگر پزشک قطعات ایمپلنت را با دقت بالا در دهان قرار ندهد، به مرور زمان روکش بر روی پایه لق می شود و استحکام خود را از دست میدهد. در حالی که با دقت و با تجربه بودن پزشک از بروز این اتفاق جلوگیری می کند.
در دندانپزشکی دکتر فراز تیموری میتوانید فارغ از این مشکلات ترمیم دندان با ایمپلنت انجام دهید و از نیاز به تعویض روکش ایمپلنت بر اساس این مشکل در امان بمانید.
بدون دیدگاه