آیا می دانید پودر استخوان در ایمپلنت چیست و چگونه از آن استفاده می شود؟ آیا امکان ترمیم دندان ها با ایمپلنت و بدون استفاده از پودر استخوان وجود دارد؟ عوارض پودر استخوان در ایمپلنت چیست؟ هزینه پودر استخوان ایمپلنت چه قدر است؟
در صورتی که قصد دارید تا پاسخ هر یک از این سوالات و همچنین پیوند لثه را دریافت کنید، مطالعه این مطلب برای شما مفید خواهد بود.
فهرست مطالب
پودر استخوان چیست و چه ساختاری دارد؟
پودر استخوان ماده ای تهیه شده از هیدرو اکسی آپا تیت حیوانی است که معمولا آن را از استخوان گاو تهیه می کنند و با انجام فرآیند های گرمایی تمامی پروتئین ها و مواد ناخواسته آن حذف می شود زیرا با انجام این فرآیند از بروز آلرژی و یا عفونت در انسان جلوگیری به عمل می آید.
ساختار این ماده به استخوان های انسان شباهت زیادی دارد و از این رو باعث اتصال پروتئین های سرم و سلول ها می شود زیرا تنها سلول هایی که باعث ساخت و تشکیل استخوان می شوند، سلول های استئوبلاست متصل به سطح هستند.
پودر استخوان در ایمپلنت
پودر استخوان در ایمپلنت در خصوص جراحی های مربوط به دهان و دندان و در رابطه با ایمپلنت کارایی های زیادی دارد که ایمپلنت یکی از تکنیک های پرکاربرد برای ترمیم دندان های از دست رفته است که برای کاشت ایمپلنت لازم است تا استخوان فک شخص مورد نظر دارای استحکام و تراکم کافی باشد.
به همین دلیل اگر استخوان فک دارای تراکم کافی برای کاشت ایمپلنت نباشد و یا تحلیل رفته باشد، همچنین اگر ارتفاع استخوان ها برای کاشت ایمپلنت مناسب نباشد، دندانپزشک باید از پودر استخوان برای پیوند استخوان فک بیمار استفاده کند.
کاربرد های پودر استخوان چیست؟
پودر استخوان علاوه بر اینکه در امور مربوط به ایمپلنت استفاده می شود، کاربرد های دیگری نیز دارد و در علم دندانپزشکی به این ماده نیاز زیادی می باشد. از دیگر کاربرد های این ماده عبارتند از:
- نگهداری کردن از ریج
- حفظ کردن ساختار فک در نواحی زیبایی
- بالا بردن قسمت های کفی سینوس
- آگمنتاسیون به صورت افقی و عمودی برای آلوئولار
- حفظ کردن ساکت دندانی خارج شده
- درمان کردن ضایعاتی که به صورت پریودنتالی هستند
- درمان ضایعات به وجود آمده در اطراف ایمپلنت
انواع شیوه های استفاده از پودر استخوان در ایمپلنت
به صورت کلی از پودر استخوان در زمان قبل از کاشت ایمپلنت به سه روش استفاده می شود که این سه روش عبارتند از:
هدایت استخوان
در این روش گرافت استخوانی به عنوان اسکافولد برای رشد استخوان استفاده می شود و گرافت استخوانی موجود یک چارچوب را تشکیل می دهد که استخوان جدید باید در همان چارچوب تولید گشته و رشد کند.
تحریک استخوان
در این روش سلول های گرافت استخوانی، استئوبلاست ها را تحریک می کنند و باعث تشکیل استخوان جدید می شوند.
جوش خوردن با استخوان
در این روش نیز استخوان استئوبلاست که از گرافت استخوانی گرفته می شود، باید جوش بخورد و در این صورت رشد استخوان جدید و تشکیل استخوان فک مقدور می گردد.
مزایای پیوند استخوان در ایمپلنت
در صورتی که از پودر استخوان برای پیوند استخوان پیش از ایمپلنت استفاده شود، مزیت هایی از قبیل زیر شامل حال فرد می گردد:
پایدار شدن فک
با پیوند استخوان قدرت فک افزایش پیدا می کند تا در برابر ترمیم ها و کاشت ایمپلنت مقاوم شود.
حفظ استخوان ها
با پیوند استخوان فک از تحلیل رفتن فک جلوگیری به عمل می آید و از ابتلا به بیماری های لثه ای جلوگیری می شود.
معایب پیوند استخوان در ایمپلنت
پیوند استخوان با استفاده از پودر استخوان در ایمپلنت علاوه بر مزیت های موجود، دارای معایب نیز می باشد که این معایب عبارتند از:
- عدم رشد استخوان
- ایجاد عفونت
- بروز درد و خونریزی
- ایجاد تورم در ناحیه جراحی شده
لازم به ذکر است که تمامی این معایب و مشکلات با مصرف آنتی بوتیک های مناسب و مسکن ها درمان می شوند.
عوارض پیوند استخوان در ایمپلنت
شایع ترین عوارض ناشی از پودر استخوان در افراد عبارتند از:
- متورم شدن لثه و یا پوست در اطراف محل مورد نظر
- وجود ترشحات اندک از محل جراحی شده
- کبودی و تورم لثه
- خونریزی از محل پیوند در لثه
- تهوع به دلیل استفاده از ماده بیهوشی
- بروز درد در ناحیه جراحی شده
آیا بدون استفاده از پودر استخوان نیز می توان ایمپلنت دندان انجام داد؟
شاید عده ای از افراد تصور کنند که بدون استفاده از پودر استخوان و بدون پیوند استخوان، انجام ایمپلنت امکان پذیر نمی باشد. اما این موضوع حقیقت ندارد و استفاده از پودر استخوان تنها در مواقعی مورد نیاز است که تراکم استخوان های فک بیمار کافی نباشد.
در نتیجه اگر تراکم استخوان های فک کافی باشد بیمار نیازی به پیوند استخوان برای ایمپلنت ندارد و به راحتی می تواند کاشت ایمپلنت را انجام دهد.
همچنین در این خصوص لازم به ذکر است که افرادی که به تازگی دندان های خود را برای کاشت ایمپلنت کشیده اند، معمولا از تراکم استخوانی خوبی برخوردار هستند و از این رو با مشکل مواجه نمی شوند.
در پاسخ به این سوال باید بگوییم که پیوند استخوان به هیچ وجه عمل دردناکی نیست زیرا برای انجام این کار از مواد بی حس کننده برای بیمار استفاده می شود تا او در حین جراحی دردی را احساس نکند. به همین دلیل در صورت بروز درد در لثه میزان درد بسیار اندک خواهد بود.
هزینه پودر استخوان ایمپلنت چه قدر است؟
در صورتی که از پودر استخوان برای کاشت ایمپلنت استفاده شود، هزینه پیوند استخوان در ایمپلنت مورد نیاز معمولا در حدود 5 الی 6 میلیون تومان برای هر دندان است که این هزینه متعلق به پیوند استخوان و کاشت ایمپلنت است یعنی در بر گیرنده هر دوی این امور می باشد.
اما به صورت کلی هزینه دقیق پیوند استخوان در خصوص ایمپلنت بستگی به تعداد ایمپلنت های دندانی و میزان پودر استخوانی دارد که برای بیمار مصرف می شود. از این رو ممکن است که هزینه ذکر شده در قسمت فوق اندکی کمتر و یا بیشتر شود.
کلام پایانی در مورد پودر استخوان در ایمپلنت
در این مطلب ما سعی داشتیم که تمامی نکات مهم و ضروری از جمله قیمت ایمپلنت در سال 1400 و همچنین در خصوص پودر استخوان در ایمپلنت را برای شما عزیزان ذکر کنیم. امیدواریم که این مطالب برای شما عزیزان مفید بوده باشد.
بدون دیدگاه