پیوند-استخوان-راموس

پیوند-استخوان-راموس


پیوند استخوان راموس چگونه است؟ استخوان راموس چیست؟ چه کسانی به پیوند استخوان راموس نیاز دارند؟ هدف از به کار بردن پیوند استخوان راموس چه می باشد؟

آیا پیوند استخوان راموس برای ایمپلنت نیاز است؟ در دندانپزشکی دکتر فراز تیموری با ما همراه باشید تا در این زمینه کمی صحبت کنیم.

دندانپزشکی و خدمات درمانی یا زیبایی آن از بخش های متعددی تشکیل شده است که

پیوند استخوان یکی از بخش های مهم در علم دندانپزشکی محسوب می شود و برای تامین سلامتی دندان ها و لثه در بسیاری از مواقع به انجام آن نیاز می شود.

برای پیوند استخوان لثه باید به پودر استخوان دسترسی داشت که در این جهت از استخوان فک استفاده می شود و یا آن را از طرق دیگری تامین می کنند. پیوند استخوان راموس روشی است که در آن از استخوان های خود فرد استفاده می شود که در بخش های بعدی آن را مورد بررسی قرار می دهیم.

فهرست مطالب

استخوان راموس چیست؟

استخوان راموس در واقع به بخشی از استخوان فک گفته می شود که در فک پایین قرار گرفته است و در بسیاری از مواقع برای پیوند استخوان از آن استفاده می کنند. استخوان راموس با نام های متعدد دیگری نیز شناخته می شود و آن را به عنوان شاخ فک پایین یا مندیبول نیز می شناسند. این استخوان ظاهری مستطیلی شکل و رو به بالا دارد که به سمت عقب کشیده شده است.

در مواقعی که استخوان راموس برای پیوند استخوان فک استفاده شود، آن را پیوند استخوان فک پایین نیز معرفی می کنند.

پیوند استخوان راموس چگونه است؟

پیوند استخوان فک پایین یا همان راموس، تحت بی حسی موضعی و با طی شدن عملیات جراحی انجام می شود و برای آنکه بتوان جراحی را در این زمینه انجام داد، باید مراحلی از قبیل زیر را طی کرد:

ابتدا باید بی حس کننده موضعی به کار برده شود تا بیمار درد کمتری را در طول جراحی احساس کند و سپس باید دهان به صورت کامل تمیز و ضد عفونی شود تا ناحیه جراحی آماده گردد.

در آماده جراح باید برشی را در لثه ایجاد کند تا بتواند به استخوان موجود در زیر لثه دسترسی داشته باشد. سپس مواد استخوانی به دست امده از راموس فک در آن قسمت قرار داده می شوند و در نهایت لثه به جای خود باز گردانده می شود و بخیه زده می شود.

 

پیوند-استخوان-راموس
پیوند-استخوان-راموس

چه کسانی به پیوند استخوان راموس نیاز دارند؟

پیوند استخوان راموس برای همه افراد نیاز نیست و فقط برخی از بیماران بر حسب شرایط خود به این روش برای نیاز پیدا می کنند که این افراد مشخصاتی از قبیل زیر دارند:

کسانی که دندان خود را از دست داده باشند و این دندان ریشه عمیقی در فک داشته باشد، معمولا به پیوند استخوان نیاز است تا به این شکل بتوان فضای خالی ایجاد شده در فک را ترمیم کرد. دندان های آسیاب و یا دندان عقل زمانی که از دهان خارج شوند، بیشتر از سایر انواع دندان ها به پیوند استخوان نیاز پیدا می کنند زیرا آنها ریشه عمیق تری دارند و با بیرون آمدن انها از فک حفره بزرگ تری در فک ایجاد می گردد.

علاوه بر آن افرادی که توده استخوانی فک خود را به دلایل مختلف مانند: کهولت سن، پوکی استخوان و یا بروز حادثه از دست داده باشند نیز معمولا به این روش نیاز پیدا می کنند.

یکی دیگر از مهمترین کاندیدای پیوند استخوان فک پایین، کسانی هستند که قصد استفاده از ایمپلنت برای ترمیم دندان را دارند. ایمپلنت به داشتن لثه های سالم و فک با تراکم استخوانی کافی نیاز دارد که اگر این شرایط برای آن وجود نداشته باشد، باید از طریق پیوند استخوان و سایر روش ها شرایط لازم برای آن را فراهم کرد.

هدف از به کار بردن پیوند استخوان راموس چیست؟

اصلی ترین اهدافی که از پیوند استخوان وجود دارد، افزایش سلامتی دندان و لثه است که پس از آن ترمیم دندان های از دست رفته با روش ایمپلنت و یا افزایش زیبایی دندان را نیز میتوان در گروه اهداف پیوند استخوان راموس در نظر گرفت.

زیرا اگر تراکم استخوانی فک کافی نباشد، مشکلات و عوارض زیادی برای افراد ایجاد می شود و طول عمر دندان های آنها کم می گردد که پیوند استخوان این مساله را به میزان زیادی حل می کند.

آیا پیوند استخوان راموس برای ایمپلنت نیاز است؟

همانطور که در بخش های فوق اشاره شد، پیوند استخوان راموس برای ایمپلنت مورد نیاز است و باید آن را برای برخی از بیماران به کار برد. نیاز به این جراحی پیش از ایمپلنت توسط پزشک تعیین می شود و اگر به کار بردن آن را مورد نیاز بداند، باید حتما این جراحی برای متقاضی ایمپلنت انجام گردد.

مزایای پیوند استخوان چیست؟

پیوند استخوان برای کسانی که به آن نیاز دارند، از مزیت هایی برخوردار است که این مزایا عبارتند از:

  • افزایش استحکام و سلامتی استخوان ها
  • افزایش مقاومت فک
  • جلوگیری از تحلیل رفتن لثه
  • تامین شرایط لازم برای ترمیم دندان با ایمپلنت
  • و…

مراقبت های بعد از پیوند استخوان فک پایین

کسانی که پیوند استخوان راموس انجام می دهند، پس از پایان یافتن جراحی، در دوره نقاهت قرار می گیرند که در این دوره باید مراقبت های بعد از جراحی را رعایت کنند تا به بهبودی کامل برسند و مشکلی برای انها ایجاد نشود. این مراقبت ها از قبیل زیر هستند:

  • استفاده از کمپرس یخ برای کاهش درد و تورم به مدت دو روز
  • مصرف غذاهای نرم و آبکی به منظور کاهش فشار به لثه ها
  • بالا نگه داشتن سر در هنگام خواب
  • پرهیز از مصرف هرگونه مایعات داغ
  • پرهیز از مصرف مواد غذایی سفت و ترد
  • و…

سخن پایانی

پیوند استخوان راموس یک جراحی بسیار حساس و تخصصی در علم دندانپزشکی است که باید حتما آن را در بهترین مراکز دندانپزشکی انجام دهید تا موجب جلوگیری از عوارض ناشی از این روش شوید. از طرف دیگر انجام این جراحی در بهترین مراکز دندانپزشکی باعث می شود که نتیجه رضایت بخش و مناسبی را دریافت کنید که مجموعه دکتر تیموری توسط کادر درمانی مجرب و متخصص این شرایط را برای شما عزیزان فراهم کرده است و به کمک پیشرفته ترین تجهیزات پیوند استخوان از نوع راموس را برای شما بزرگواران انجام می دهد.

به منزله دریافت اطلاعات بیشتر در این زمینه با ما تماس بگیرید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *