آیا تا کنون با واژه پودر استخوان مواجه شده اید؟ آیا می دانید کاربرد پودر استخوان در ایمپلنت چیست؟ روش های کاربرد پودر استخوان چگونه است؟ تفاوت ایمپلنت با لمینت چیست؟
در بطن این مطلب می خواهیم مطالبی را در خصوص پودر استخوان، پیوند استخوان و ایمپلنت مطرح کنیم که مطالعه آن باعث آشنایی بیشتر هموطنان با ایمپلنت می شود و بدین شکل این افراد بهتر می توانند از شیوه انتخابی برای ترمیم دندان های خود اطمینان حاصل کنند.
فهرست مطالب
ایمپلنت چیست؟
همان طور که میدانید ایمپلنت یکی از راه های ترمیم دندان های از دست رفته می باشد که این تکنیک امروزه جایگاه ایده آلی را در میان مردم و دندانپزشکان پیدا کرده است زیرا نتیجه حاصل از کاشت ایمپلنت بسیار طبیعی است و به زیبایی و سلامتی افراد کمک می کند.
اجزای تشکیل دهنده ایمپلنت
ایمپلنت ها از سه بخش تشکیل شده اند که عبارتند از: فیکسچر، اباتمنت و تاج سرامیکی.
فیکسچر
فیکسچر قطعه ای از ایمپلنت است که در داخل استخوان فک قرار می گیرد و پس از گذشت مدت زمان مشخصی به استخوان فک جوش می خورد و عملکردی شبیه به ریشه دندان طبیعی دارد.
اباتمنت
اباتمنت ها واسطه ای در میان فیکسچر و تاج سرامیکی هستند که به واسطه آنها تاج ایمپلنت بر روی فیکسچر نصب می شود. عملکرد اباتمنت در ایمپلنت را می توان به مهره و یا واشری که در بین پیچ گذاشته می شود، تشبیه کرد.
تاج سرامیکی
در انتها تاج سرامیکی بالایی ترین بخش ایمپلنت است که به صورت قابل مشاهده است و ظاهری شبیه به تاج دندان طبیعی را دارد. شباهت تاج سرامیکی به دندان طبیعی به گونه ای است که به راحتی نمی توان متوجه مصنوعی بودن آن شد.
پودر استخوان چیست؟
پودر استخوان یک ماده بسیار پر کاربرد در علم دندانپزشکی است که بسیاری از امور در دندانپزشکی توسط آن انجام می شود. منظور از پودر استخوان یک داربست از جنس هیدرو اکسی آپاتیت حیوانی است که معمولا از استخوان گاو تهیه می گردد.
این ماده توسط یک فرآیند گرمایی تجزیه می شود و تمامی پروتئین ها و مواد اضافی آن حذف می گردد تا بدین شکل از بروز عفونت و یا ایجاد آلرژی در انسان جلوگیری شود.
پودر استخوان به گونه ای است که با ساختار طبیعی بدن انسان و استخوان های انسان به خوبی واکنش نشان می دهد و به استخوان ها جوش می خورد. سرانجام پس از برقراری پیوند با استخوان های انسان باعث ایجاد استخوان می شود.
کاربرد پودر استخوان در ایمپلنت
با توجه به توضیحاتی که در قسمت فوق و در خصوص اجزای تشکیل دهنده ایمپلنت ذکر شد، باید به این نکته اشاره کنیم که در بسیاری از مواقع استخوان فک از ثبات و استحکام کافی برای نصب فیکسچر ایمپلنت برخوردار نیست.
در نتیجه در چنین مواقعی باید از پودر استخوان برای ترمیم دندان ها توسط ایمپلنت استفاده کرد که استفاده از پودر استخوان در این خصوص را می توان مهم ترین کاربرد پودر استخوان برای ایمپلنت در نظر گرفت.
اما در رابطه با کاربرد پودر استخوان باید بگوییم که این ماده علاوه بر عامل ذکر شده در فوق، کاربرد های دیگری نیز دارد که این کاربرد ها عبارتند از:
- ارتقا کیفیت و تراکم استخوان فک
- پیوند استخوان فک
- ترمیم نواقص موجود در استخوان فک
- بهبود رشد استخوان
- افزایش طول استخوان
- جایگزین شدن با بخش هایی از استخوان فک که بر اثر حادثه از بین رفته است
- جوش خوردن اتصالات در استخوان فک
- ترمیم استخوان های شکسته
- درمان تحلیل استخوان
- جایگزین شدن با استخوان تحلیل رفته
تمامی این عوامل کاربرد پودر استخوان در ایمپلنت هستند و گستردگی آنها نشان دهنده اهمیت استفاده از پودر استخوان در دندانپزشکی است.
روش های پودر استخوان در ایمپلنت
روش های کاربرد پودر استخوان در ایمپلنت متفاوت است و به صورت کلی از پیوند استخوان در ایمپلنت به سه روش استفاده می شود که این روش ها از قبیل زیر هستند:
هدایت استخوان
در این روش از یک گرافت استخوانی به نام اسکافولد برای رشد استخوان جدید استفاده می شود و گرافت استخوانی چارچوبی را ایجاد می کند که استخوان جدید باید در داخل این چارچوب رشد کند.
تحریک استخوان
در این روش سلول های گرافت استخوانی باعث تحریک استئوبلاست ها می شوند و به این صورت رشد و تشکیل استخوان جدید انجام می شود.
جوش خوردن با استخوان
در روش سوم نیز استخوان استئوبلاست ها باید با استخوان استئوجنسیس جوش بخورد تا رشد استخوان جدید انجام شود و در نهایت استخوان فک تشکیل شود.
مزایای پودر استخوان در ایمپلنت
استفاده از پودر استخوان در ایمپلنت باعث می شود که مشکلات ایجاد شده در فک و استخوان فک قابل برطرف شدن و قابل درمان باشد و با استفاده از این ماده تمامی اشخاصی که دارای مشکلات ذکر شده در قسمت فوق هستند، می توانند به ترمیم و درمان لثه خود بپردازند و با ترمیم استخوان فک، از انواع دندان های مصنوعی مانند: ایمپلنت استفاده نمایند.
در نتیجه اگر پودر استخوان حلال مشکلات ذکر شده در قسمت فوق نبود، اشخاص در سنین بسیار کم باید بدون دندان به زندگی خود ادامه می دادند و در خوردن و آشامیدن با مشکلات فراوانی مواجه می شدند.
همچنین بدون استفاده از پودر استخوان، اشخاصی که دارای استخوان فک تحلیل رفته هستند، نمی توانند از ایمپلنت استفاده کنند و در این صورت زیبایی ظاهری آنها به شدت به خطر می افتد.
هزینه پودر استخوان در ایمپلنت چه قدر است؟
مسلما هزینه ایمپلنت دندان که به پودر استخوان و یا پیوند استخوان نیاز دارد، در مقابل فردی که دارای استحکام استخوانی خوبی است، بیشتر است.
به صورت کلی اگر برای ایمپلنت نیاز به استفاده از پودر استخوان برای شخص مورد نظر باشد، هزینه ایمپلنت برای هر دندان در حدود 5 الی 6 میلیون تومان خواهد شد که هر چه تعداد دندان های فرد که به پیوند استخوان نیاز دارند، بیشتر باشد، هزینه ذکر شده نیز افزایش پیدا می کند.
کلام نهایی
امیدواریم که مطالب ذکر شده در خصوص کاربرد پودر استخوان در ایمپلنت برای شما عزیزان مفید واقع شده باشد و با مطالعه آنها به سوالات مورد نظر خود دست یافته باشید.
بدون دیدگاه