آیا امکان کشیدن دندان عقل بدون جراحی وجود دارد؟ چگونه و در چه شرایطی می توان دندان عقل را بدون جراحی کشید؟ دندان عقل باید کشیده شود؟
در این مطلب قصد داریم که در رابطه با کشیدن دندان عقل با شما عزیزان صحبت کنیم و این موضوع را بررسی کنیم که امکان کشیدن دندان عقل بدون جراحی امکان پذیر است و یا خیر.
اگر می خواهید از این مساله مطلع شوید، باید تا انتهای این مقاله را مطالعه کنید که برای مطالعه آن تنها در حدود 5 الی 10 دقیقه زمان نیاز است.
فهرست مطالب
دندان عقل چیست؟
دندان عقل که جزو سومین دندان آسیا می باشد به طور تقریبی در سن 17 الی 20 سالگی شروع به رشد می کند و این دندان ها در انتهای هر قوس فکی و در 4 نقطه قرار دارد که معمولا به کشیدن دندان عقل ختم می شود همچنین این نکته را هم در نظر بگیرید که برخلاف اسم آن، هیچ ارتباطی به عقل انسان و کامل شدن آن ندارد.
انواع دندان عقل
به طور معمول سه نوع دندان عقل داریم:
کامل روییده شده: دندان عقل کامل روییده شده همان طور که از نام آن پیداست به دندان عقلی گفته می شود که کامل رشد کرده و کاملا از داخل لثه بیرون آمده و نمایان شده است.
نیمه نهفته: دندان عقل نیمه نهفته نیز به دندانی گفته می شود که نیمی از آن از داخل لثه بیرون زده و نمایان شده است اما نیم دیگر آن در داخل لثه باقی مانده و به علت عوامل مختلفی مانند: کمبود فضای لثه امکان بیرون آمدن از لثه وجود ندارد و به همین دلیل نیم دیگر آن در لثه نهفته باقی می ماند.
نهفته: نوع سوم دندان عقل نیز دندان عقل نهفته است که این نوع دندان عقل به طور کامل در داخل لثه نهفته می ماند و امکان رویت آن وجود ندارد. این نوع دندان عقل را تنها با استفاده از عکسبرداری از لثه می توان مشاهده کرد و به وجود آن پی برد. در غیر این صورت با چشم نمی توان دندان عقل نهفته را در لثه رویت کرد زیرا هیچ یک از قسمت های این دندان از داخل لثه خارج نشده اند.
مشخصات دندان عقل
متاسفانه از این دندان بعنوان دردسرسازترین دندان جهان یاد می کنند در حالیکه شاید اینگونه نباشد.
شاید کمی دیرتر از سایر دندان ها رشد کند اما چنانچه کامل رویش داشته باشد و به طور کامل از لثه خارج شده باشد مانند دیگر دندان ها کاربردی بوده و نیازی به کشیدن آن نیست.
دندان عقل کامل روییده شده در صورتی که به مرور زمان دچار پوسیدگی، درد و یا عفونت شود می توان آن را بدون جراحی و همانند کشیدن دندان های عادی، آن را کشید.
زمانی ورق بر میگردد و شما را نیازمند به عمل جراحی می کند که دندان عقل به صورت نیمه نهفته یا کاملا نهفته رشد کرده باشد.
در مدل نیمه نهفته احتمال گیر غذایی بین دندان و لثه وجود دارد و همین امر باعث می شود که آسیب جدی به لثه وارد شده و عوارضی همچون آبسه و سلولیت را در برداشته باشد.
علاوه بر آن باعث فشار آوردن به سایر دندان ها به مرور زمان شده و با پر کردن فضای فک و کج کردن دندان های دیگر سردرد و سرگیجه را برای فرد به همراه آورد.
بهترین زمان کشیدن دندان عقل
همانطور که اشاره شد در صورتی که دندان عقل به صورت کامل و درست سرجای خودش رشد کرده باشد، نیازی به کشیدن آن نیست.
ولیکن زمانی که دندان عقل نهفته و نیمه نهفته توسط دکتر فراز تیموری تشخیص داده شد، مناسب ترین سن تقریبی زیر 20 سال می باشد.
در این سن علاوه بر اینکه درد کمتری حس می کنید بلکه دچار عوارض جانبی زیاد دیگری هم نخواهید شد.
بنا به توصیه جراح دندان عقل تصورات غلط گذشته را دور بریزید و بی دلیل دندان عقل خود را نکشید و حتی جراحی نکنید. به صورت منطقی آن را حفظ کنید.
آیا کشیدن دندان عقل عوارض دارد؟
زمانی که مجبور به جراحی کیست دندان عقل و یا کشیدن دندان عقل شوید، بی شک حفره ای خالی ایجاد می شود.
این حفره می تواند محلی مناسب برای جمع شدن باقی مانده غذا باشد. با افزایش بیش از حد این غذاها، کم کم درد و عفونت به سراغتان می آید.
شاید برایتان جالب باشد اما جای خالی دندان های عقل پایین به دلیل تجمیع بیشتر مواد غذایی، عوارض بیشتری را برایتان در پی خواهند داشت.
دندان عقل چون به اندام های حساس از جمله اعصاب اصلی و رگ های خونی نزدیک است، بایستی به آهستگی و دقت بیشتری کشیده یا جراحی شود.
متاسفانه با افزایش مدت زمان کشیدن دندان و باز بودن لثه، دوره نقاهت زمانبر و عوارض جانبی نیز بیشتر خواهد شد.
خونریزی، درد و تورم از دیگر عوارض می باشد که بایستی طبق دستور دندان پزشک خود از مسکن استفاده کنید و از خوردن داروهای خودسر اجتناب کنید.
افراد سیگاری بیشتر در خطر عفونت هستند. از این رو واجب است که بعد از کشیدن یا عصب کشی دندان به مدت یک هفته از استعمال دخانیات پرهیز کنند.
کشیدن دندان عقل بدون جراحی
همان طور که در قسمت های فوق ذکر شد، در صورتی که دندان عقل در جای خود قرار گرفته باشد و مشکلی را برای دندان های دیگر و یا برای شخص ایجاد نکند، نیازی به کشیدن آن نیست اما اگر دندان عقل باعث آسیب دیدن سایر دندان ها بشود و مشکلاتی را برای فرد و دندان های او ایجاد کند، دندانپزشک تشخیص می دهد که باید دندان عقل را کشید.
دندان عقل به صورت کلی به دو روش کشیده می شود که در روش اول کشیدن دندان عقل بدون نیاز به جراحی انجام می شود. روش بدون جراحی برای آن دسته از دندان های عقلی مناسب است که از نوع کاملا روییده باشند. زیرا زمانی که دندان عقل کاملا روییده باشد، می توان به راحتی آن را مانند سایر دندان ها کشید و از ریشه خارج کرد.
در روش کشیدن دندان عقل بدون جراحی دندانپزشک ابتدا لثه و دندان شخص را با استفاده از بی حس کننده موضعی بی حس می کند و سپس با استفاده از عنبر دندان را می کشد.
اما در صورتی که دندان عقل مورد نظر از نوع نهفته و یا نیمه نهفته باشد، دندانپزشک ناگزیر است تا از روش جراحی برای کشیدن دندان عقل استفاده کند. در جراحی دندان عقل دندانپزشک باید شکافی را در لثه شخص ایجاد کند تا دسترسی بهتری به دندان عقل داشته باشد و به این شکل بتواند دندان را کاملا از ریشه خارج کند. در غیر این صورت ممکن است که نیمی از دندان در داخل لثه باقی بماند و مشکلاتی را برای شخص ایجاد کند.
حتی در بسیاری از مواقع در هنگام کشیدن دندان عقل با جراحی نیز ممکن است که دندان به صورت کامل از لثه خارج نشود. به همین دلیل پس از جراحی دندان عقل باید حتما عکسبرداری از لثه انجام شود، تا پزشک اطمینان حاصل کند که دندان کاملا تخلیه شده است.
پس از اینکه با ایجاد شکاف در لثه، پزشک دندان عقل را از جای در می آورد، باید فضای شکافته شده را بخیه بزند تا خونریزی متوقف شود و فضای باز شده، بسته شود.
از این رو باید گفت که کشیدن دندان عقل با جراحی بسیار دشوار تر و پیچیده تر از کشیدن دندان عقل بدون جراحی است و به دقت و تخصص زیادی نیاز دارد.
آیا کشیدن دندان عقل بدون جراحی عوارض دارد؟
گاهی اوقات اگر برای کشیدن دندان عقل بدون جراحی اقدام شود، ممکن است که عوارضی برای افراد ایجاد گردد. در روش کشیدن دندان عقل بدون جراحی برای اینکه دندان از لثه خارج شود، حفره ای در لثه ایجاد می شود که این حفره مربوط به فضای تخلیه دندان است.
با توجه به اینکه برخی از انواع دندان عقل درشت تر هستند و حفره بزرگ تری را ایجاد می کنند، در صورتی که این حفره به همان شکل باقی بماند، ممکن است که باعث ایجاد عفونت بشود و تا مدت ها درد در آن ناحیه احساس شود.
همچنین اگر دندان عقل در فک بالا باشد و ریشه در سینوس داشته باشد، این امکان وجود دارد که با کشیدن دندان عقل بدون جراحی، حفره ای در میان لثه و سینوس ایجاد شود و دیواره سینوس آسیب ببیند که در این صورت نیز عفونت ایجاد می شود و خونریزی از دهان به بینی و سینوس منتقل می گردد.
به همین دلیل در زمان کشیدن دندان عقل بالا باید به دندانپزشکی مراجعه کنید که به همه این موارد توجه داشته باشد و از بروز مشکل در دندان جلوگیری کند. دندانپزشکان ناشی و ناوارد میتوانند عوارض ایجاد شده در خصوص کشیدن دندان عقل بدون جراحی را افزایش دهند.
سخن پایانی
با توجه به تمامی مطالبی که در خصوص کشیدن دندان عقل بدون جراحی و پر کردن دندان عقل برای شما عزیزان شرح دادیم، اگر قصد دارید که دندان عقل خود را در یک مرکز معتبر دندانپزشکی جراحی کنید و آن را بکشید، یکی از بهترین گزینه ها برای شما کلینیک دکتر فراز تیموری در عظیمیه کرج است که این کار را به بهترین شکل ممکن برای شما عزیزان انجام می دهد بدون اینکه کوچک ترین عارضه ای برای شما ایجاد شود.
پس برای مراجعه به این مرکز همین حالا با شماره تماس های درج شده در وب سایت تماس بگیرید و نوبت ویزیت دریافت کنید.
تماس با ما
در صورتی که هنوز ابهاماتی درخصوص دندانپزشکی بدون درد و همچنین هزینه کشیدن دندا عقل دارید می توانید با شماره های 02632528628 – 09128001870 تماس حاصل فرمایید تا مشاورین ما به بهترین شکل ممکن شما را راهنمایی کنند.
بدون دیدگاه