عوارض عصب کشی دندان

عوارض عصب کشی دندان


تقریبا تمام افراد بزرگسال برای یکبارهم که شده عصب کشی دندان را تجربه کرده اند. عصب کشی دندان جز عمل های دقیق، سخت و ترس آور دندانپزشکی است، در این مقاله سعی داریم تا به برخی از مهم ترین پرسش های شما در حوزه درمان ریشه، عوارض جراحی لثه ، درمانهای جایگزین، محاسن و عوارض عصب کشی  دندان پاسخ دهیم. برای اگاهی بیشتر با ما همراه باشید.

فهرست مطالب

عصب کشی چگونه صورت می گیرد؟

عصب کشی یا درمان ریشه یکی روش درمانی برای حفظ و نگهداری از دندان عفونی است.

در فرایند عصب کشی ابتدا دندانپزشک سوراخی را برای دسترسی به ریشه دندان در تاج دندان ایجاد کرده و سپس تمام محتویات کانال ریشه را به وسیله ابزار دستی به نام فایل تمیز و پاکسازی می کند. در مرحله بعد با استفاده از سرم نمکی کانال ریشه را شستشو داده تا از هرگونه میکروب و باکتری تمیزباشد. در انتهای کار پزشک به پر کردن مجرای ریشه و محفظه پالپ می پردازد. در برخی از موارد دندان عصب کشی شده برای محافظت بهتر و ماندگاری بیشتر نیاز به روکش دارد، که این مساله با تشخیص پزشک انجام میگیرد.

کدام دندان ها نیاز به عصب کشی دارند؟

تشخیص نیاز به درمان ریشه و به عصب رسیدن دندان گاهی اوقات توسط خود فرد قابل درک است، علائمی مانند ایجاد پوسیدگی و حفره یا شکستی در بخشی از دندان، درد، عفونت و یا تورم لثه و بخشی از صورت و گردن.

در برخی موارد نیز متخصص با مشاهده وضعیت دندان و لثه، نشانه های مانند رنگ تیره دندان ها، عفونت دندان، تغییر بافت لثه ها و نامرتب بودن وضعیت دندان ها و انجام تست دندان که شامل تست دما و تست ضربه است و درنهایت با ارزیابی دندان براساس عکس رادیوگرافی دندان به طور قطع عصب کشی دندان را تایید می کند.

کدام پوسیدگی دندانی نیاز به عصب کشی دارد؟

  • پوسیدگی مختصر مینای دندان که فاقد درد و حساسیت است.
  • پوسیدگی که به عاج رسیده است. در این پوسیدگی دندان تنها نسبت به سرما حساس است و نسبت به گرما حساس نبوده و با فشار و جویدن هم درد نمی گیرد.
  • پوسیدگی که بافت تازه داخل تاج رسیده است. در این نوع پوسیدگی دندان خود به خود درد می گیرد و نسبت به سرما و گرما حساس است و با فشار و جویدن غذا هم درد می گیرد.

کدام درد دندان نیاز به عصب کشی دارد؟

  • درد سریع، شدید و ناگهانی
  • درد به هنگام خوردن
  • درد شدید به هنگام فشار دادن دندان ها به روی هم
  • درد ضرباندار و غیر قابل تحملعوارض عصب کشی دندان

آیا فرایند عصب کشی دندان درد دارد؟

عصب کشی بدون درد علاوه بر اینکه برای بیمار خوشایند است؛ یکی از اهداف پزشکان نیز هست، زیرا در این صورت با آرامش، تمرکز و تسلط  بیشتر می تواند روند درمانی را انجام داده، نتیجه موفق تری حاصل کرده  و از رضایت بیمار خود خوشنود باشند.

درد دندان به عصب رسیده به شرایط بیمار بسستگی داد. درمان ریشه همواره با استفاده از داروهای بی حسی آغاز می شود، در برخی از افراد به علت های گوناگون اثر گذاری بی حسی دارویی کمتر و دیرتر خواهد و لذا عصب کشی با درد همراه خواهد بود.

در برخی از بیماران التهاب دندان باعث درد شدید می شود که در این صورت التهابات دندانی مانع از بی حس شدن دندان می شود، در برخی موارد نیز تفاوت های آناتومیک عصب های دندانی افراد  باعث دیرتر بی حس شدن دندان می شود، در برخی از بیماران نیز استفاده از مخدرها و آرامبخش های مانع از بی حسی سریع دندان در هنگام عصب کشی می شود.

سوالات متداول در مورد عوارض عصب کشی دندان

آیا با درمان خانگی و مصرف دارو می توان دندان به عصب رسیده را درمان کرد؟

هرگز و به هیچ عنوان دندان به عصب رسیده با دریافت دارو و مسکن آرام نمی شود و همچنین عصب کشی دندان عفونی انجام نمی شود

اگر دندان آسیب دیده را عصب کشی نکنیم چه اتفاقی می افتد؟

در صورتی که درمان ریشه برای دندان آسیب دیده صورت نگیرد؛ عفونت دندان گسترش یافته و به استخوان رسیده و منجر به لق شدن و در نهایت افتادن دندان می شود. با از دست دادن دندان باید به جای آن ایمپلنت، بریج و یا از دندان مصنوعی استفاده کرد.

فرایند درمان عصب کشی چه قدر طول می کشد؟

فرایند درمان عصب کشی 2 یا 3 مرحله دارد و هر مرحله بین 30 تا 90دقیقه به طول می انجامد.

آیا بعد از عصب کشی دندان درد دارد؟

درد روزهای اولیه بعد از عصب کشی طبیعی است، گاهی حتی بر اثر باز ماندن دهان به مدت طولانی درد به نواحی فک نیز تسری پیدا می کند، که این درد طبیعی و موقتی است.

طول عمر دندان عصب کشی شده چه قدر است؟

طول عمر دندان عصب کشی شده از دندان معمولی بیشتر است، اگر در طی درمان تمام ریشه ها و عصب های دندانی شناسایی، درمان و پر شوند و روکش مناسب و با کیفیت برای آن انتخاب شود؛ این دندان برای یک عمر قابلیت استفاده دارد.

درمان های جایگزین عصب کشی کدام است؟

  • کشیدن دندان و کاشت دندان یا استفاده ازدندان مصنوعی
  • استفاده از گاز ازن که یک روش ضدویروسی، ضدباکتری و ضدقارچ است. در این روش پس از برداشتن پوسیدگی اولیه و قبل از پرکردن دندان ازن درمانی صورت می گیرد، این روش اطمینان حاصل می کند که عفونت و پوسیدگی به عصب دندان نخواهد رسید.

مراقبت های بعد از دندان عصب کشی شده

  • مصرف داروهای تجویز شده در زمان مشخص
  • پرهیز از خوردنی ها سفت و خشک و آشامیدنی های داغ و سرد در ساعات اولیه پس از جراحی
  • مراجعه سریع به پزشک درصورت افتادن یا درآمدن دندان پر شده
  • کاهش مصرف غداها و نوشیدنی های حاوی شکر
  • رعایت بهداشت دندان و استفاده از مسواک دومرتبه و استفاده از نخ دندان یک مرتبه در روز
  • داشتن برنامه مراجعه به دنداپزشک و چک آپ دندانی منظم

بعد از مراحل عصب کشی می توان از میوه های نرم مثل موز، انبه، گلابی، هلو و… و غلات نرم، تخم مرغ، سوپ، پوره سبزیجات که نیاز به جویدن سنگین ندارند و به راحتی قابل بلع هستند؛ استفاده کرد.

بعد از عصب کشی دندان باید از مصرف میوه های ترد مثل هویج، ذرت، سیب و غذاهای سفت و نان ها که باعث درد و خراشیدگی دندان می شود جلوگیری کرد؛ همچنین مصرف مواد غذاهایی تند و داغ به دلیل افزیش حساسیت دندانی و ایجاد درد ممنوع و مصرف الکل به دلیل ایجاد خونریزی غیرمجاز می باشد.

برای مراقبت از دندان ها و پیشگیری از به عصب رسیدن دندان های خود موارد زیر را رعایت کنیم:

  • شستشوی مرتب دندان ها با خمیردندان داری فلوراید بعد از خوردن و آشامیدن
  • استفاده از دهانشویه های آنتی باکتریال
  • استفاده کمتر از نوشیدنی های گرم و اسیدی
  • کاهش مصرف الکل و دخانیات
  • استفاده از غذاهای سالم (کاهش مصرف خوراکی های شیرین و استفاده بیشتر از مواد حاوی فیبر)
  • مراجعه به پزشک دو بار در طول سال
  • استفاده از نخ دندان

مزایا و عوارض عصب کشی دندان

  • باعث نگهداری و حفظ دندان به جای کشیدن و از دست دادن آن می شود.
  • سریع ترین روش برای رفع التهاب و عفونت دندان است.
  • اگر مواد پر کننده دندان مناسب باشد، سبب تقویت ساختار دندان پر شده می شود.
  • استفاده از روکش دندان عصب کشی شده ظاهری طبیعی و غیرقابل تشخیص دارد.
  • میزان موفقیت بین 60 تا 80 درصد است.

عوارض عصب کشی دندان

یکی از مهم ترین عوارض دندان عصب کشی شده، احتمال شکسته شدن آن است. وقوع دوباره عفونت، تغییر رنگ دندان، بی حسی موضعی به مدت چند روز، تورم سینوس، آبسه و حساسیت به بی حسی برخی دیگر از عوارض احتمالی و غیر شایع عصب کشی دندان است.

 

سخن پایانی 

کاربر گرامی حالا از مجموع آن چه گفته شد می دانیم که این موضوع که با عصب کشی عمر دندان کوتاهتر می شود، یا ممکن است بعدا از آنجام عصب کشی دندان بشکند، یا درد دندان همچنان ادامه خواهد داشت، تصورات غلطی هستند که نباید با آن ها اعتنا کرد و به واسطه آن درمان ریشه را به تاخیر انداخت، چون عدم درمان ریشه باعث ایجاد خطرات جبران ناپذیری مانند عفونت و آبسه های خطرناک دندانی، کشیدن دندان و در نهایت به از دست دادن دائمی دندان منجر خواهد شد.

هزینه عصب کش دندان در کرج با توجه به شرایط دندان، زنده یا عفونی بودن دندان، تعداد کانال هایی عصب کشی شده، موقیعت دندان در دهان، استفاده از روکش، انجام آن توسط متخصص ریشه و با دندانپزشک متغییر است.

همچنین میتوانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد هزینه عصب کشی دندان در سال 1400 و با شماره های مرکز تماس حاصل فرمایید تا به بهترین شکل ممکن راهنمایی شوید

 

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *